Hot Sweet & Sour Soup

Εκτέλεση

  • 4 μανιτάρια σιτάκε ξερά, μουλιασμένα & κομμένα σε λεπτές λωρίδες (Dried Mushroom 1kg Cardinal)
  • 100g φύτρες φασολιών (Bean Sprouts 425gr Cardinal
  • 110g μπαμπού σε λωρίδες (Bamboo Shoot Strips 227gr Dayat)
  • 1 καρότο σε λωρίδες
  • ½ κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 170g. τόφου κομμένο σε λεπτές λωρίδες (Tofu Firm 349gr Morinaga-Morinu)
  • 3 κουτ.σούπας γλυκόξινη σάλτσα (Sweet & Sour Sauce 565gr Cardinal)
  • 3 κουτ. σάλτσα σόγιας (Seasoning Sauce 600ml Golden Mountain)
  • 3 κουτ.σούπας ρυζόξιδο (Rice Vinegar 600ml Tip Top)
  • 1 κουτ.γλυκού σάλτσα τσίλι (Chili Sauce Sriracha 505gr Cardinal)
  • 1 κουτ.σούπας σησαμέλαιο (Sesame Oil 115ml Jia Brand)
  • 3 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo)
  • 1 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ.σούπας κόρν φλαουερ (διαλυμένο σε λίγο νερό)
  • 2 κλωνάρια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 750ml ζωμό κοτόπουλου

Στο γουόκ ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε το καρότο, τα μανιτάρια, την πιπεριά και τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε όλες τις σάλτσες, το αλάτι και ανακατεύουμε. 

Περιμένουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε το αυγό ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε σιγά σιγά το κόρν φλαουερ ούτως ώστε να πήξει η σούπα όσο θέλουμε. Τέλος ρίχνουμε το σησαμέλαιο. 

Σερβίρουμε σε μπόλ πασπαλίζοντας με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified