Singaporian Fried Rice

Εκτέλεση

  • 4 μπόλ βρασμένο ρύζι γιασεμιού (Jasmine rice 1 kg Cardinal)
  • 250g μικρές γαρίδες
  • 2 αυγά
  • 50g αρακάς
  • 425g φύτρες φασολιού (Bean sprouts 412g Cardinal)
  • 50g καλαμπόκι σπυρί (Sweet Corn Kernel 425g Cardinal)
  • 3 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½ κουτ.γλυκού σκόνη κάρυ (Curry powder mild madras 100g Ngr)
  • ½ κουτ.γλυκού σκόνη κουρκουμά (Turmeric powder 100g Rajah)
  • 2 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας (Soy sauce 296ml Kikkoman)
  • 2 κουτ.σούπας σάλτσα ψαριού (Fish sauce 200ml Cock)
  • 4 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut oil 750ml Levo)
  • 1 κουτ.σούπας σησαμέλαιο (Sesame oil 375ml Yeo's)

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι. Σε wok ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και τηγανίζουμε τα αυγά ανακατεύοντάς τα. Προσθέτουμε πρώτα τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τις σάλτσες και τα λαχανικά και ανακατεύουμε.

Σε μπόλ αναμειγνύουμε το ρύζι με το κάρυ και τον κουρκουμά. Ρίχνουμε το ρύζι στο wok και ανακατεύουμε για 5 λεπτά με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ρίχνουμε σησαμέλαιο και σερβίρουμε.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified