Japan- Banana Katsu

Εκτέλεση

  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ.σούπας ρυζάλευρο (Rice flour 400gr Cock)
  • 4 κουτ.σούπας ψίχουλα ψωμιού (Bread crumbs 200gr Gogi)
  • 1 κουτ.σούπας άχνη ζάχαρη
  • Μπόλικο ρυζέλαιο για τηγάνισμα (Rice oil 500ml Rizi)
  • Παγωτό της αρεσκείας μας
  • 200g ζάχαρη
  • 200g κρέμα καρύδας (Coconut cream 400ml Cardinal)
  • 1 βανίλια σκόνη

 

Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη  ζάχαρη σε καραμέλα. Ρίχνουμε σιγά σιγά(προσεκτικά) τη κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σιρόπι. Προσθέτουμε και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε την κάθε μπανάνα σε 4 κομμάτια. Χτυπάμε τα αυγά. 

Περνάμε  την μπανάνα στο ρυζάλευρο και κατόπιν στο αυγό. Μετά την περνάμε από τα ψιχουλάκια του ψωμιού.

Σε μπόλικο ζεστό σπορέλαιο τηγανίζουμε τις μπανάνες μέχρι να ροδίσουν. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε μαζί με παγωτό και σάλτσα καραμέλας από πάνω.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified