China- Fried Ice Cream

Εκτέλεση

  • 1,5 λίτροπαγωτό της αρεσκείας σας
  • 2 αυγά
  • 100g κρέμα καρύδας (Coconut cream 400ml Savoy)
  • 1 σακουλάκι (200γρ.) ψιχουλάκια ψωμιού (Βread crumbs 200gr Gogi)
  • 1 έτοιμο κέικ μακρόστενο κομμένο σε λεπτές φέτες.
  • 400ml κρέμα καρύδας (Coconut cream 400ml Cardinal)
  • 500g λευκή ζάχαρη
  • 2 κουτ.σούπας sake (Sake 180ml Takara)
  • Λίγες σταγόνες βανίλα
  • 1 πακέτο φύλλα κατεψυγμένα για Spring Rolls (Spring roll wrappers 150mm Spring)

Ανακατεύουμε την κρέμα καρύδας με τα αυγά και βάζουμε τα ψιχουλάκια ψωμιού σε μπόλ.

Φτιάχνουμε μπάλες το παγωτό και με γρήγορες κινήσεις τυλίγουμε τη μπάλα σε 2 φέτες κέϊκ πιέζοντας το κέικ ώστε να πάρει το σχήμα της μπάλας.

Βουτάμε στο γάλα με το αυγό και περνάμε και από τα ψιχουλάκια ψωμιού. Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.

Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το sake και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Παίρνουμε 2 σουρωτήρια, ένα μικρό κι ένα μεγαλύτερο, και βάζουμε ένα φύλλο ζύμης ανάμεσα και βουτάμε σε καυτό (αρκετό) σπορέλαιο για να πάρει σχήμα και χρώμα. Τηγανίζουμε το παγωτό πολύ γρήγορα και σε πολύ καυτό σπορέλαιο.

Βάζουμε στο καλαθάκι το παγωτό, ρίχνουμε αμέσως λίγο από το σιρόπι και σερβίρουμε αμέσως.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified