Thailand- Glutinous Rice Coconut Cake

Εκτέλεση

  • 1kg ρύζι γκλούτινους (Glutinous rice 1kg Royal Umbrella)
  • 1kg ζάχαρη
  • 400ml γάλα καρύδας (Coconut cream 400ml Savoy)
  • 340ml τριμμένη καρύδα σε σιρόπι (Coconut sport string-macapuno 340g Kwality)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Ξεπλένουμε το ρύζι 2-3 φορές και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό. Στο γουόκ ρίχνουμε τη ζάχαρη και λιώνουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Σιγά σιγά ρίχνουμε  την κρέμα καρύδας ακουμπώντας την κονσέρβα στο χείλος του γουόκ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα το μείγμα μας για  10-15 λεπτά. 

Σε ένα ταψί βουτυρωμένο ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε. Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα με το σιρόπι και απλώνουμε παντού. Τέλος ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα παντού. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180ºC πάνω κάτω για 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified