Sottanghon Chicken Noodle Soup

Εκτέλεση

  • 300g στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και ξεψαχνισμένο
  • 100g βερμιτσέλι φασολιού (Vermicelli 100 gr Yanco)
  • 4 μανιτάρια σιτάκε ξερά, μουλιασμένα & κομμένα σε λεπτές λωρίδες (Dried mushroom 1kg Cardinal)
  • 1 μικρό  κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
  • 100g λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτροζωμό κοτόπουλου
  • ½ κουτ.σούπας σκόνη αννάτο,λιωμένη σε 1 κουτ.γλυκού λάδι (Annato Powder 10gr Mama Sita)
  • 6 κουτ.σούπας σάλτσα ψαριού (Fish Sauce 200 ml Cock)
  • ½ κουτ.σούπας μαύρο πιπέρι σε σκόνη
  • 1 κουτ.σούπας σησαμέλαιο (Sesame Oil 115ml Jia Brand)
  • 3 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo)

Στο γουόκ ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο. Προσθέτουμε το λάχανο και τα σιτάκε και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το ζωμό του κοτόπουλου και προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι, τη σάλτσα ψαριού και το αννάτο. 

Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα βερμιτσέλι ξερά και όταν μαλακώσουν τα κόβουμε με ένα ψαλίδι κουζίνας. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και βράζουμε για 3-4 λεπτά. 
Τέλος ρίχνουμε το σησαμέλαιο.

Σερβίρουμε σε μπόλ.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified