Perch Fillet in Miso Sauce

Εκτέλεση

  • 50g. πάστα μίσο λευκή (Miso shiro 500g white Maruman)
  • 3 κουτ.σούπας μίριν (Mirin Kotterin Sweet 296ml Kikkoman)
  • 2 κουτ.σούπας σάκε (Sake 180ml Takara)
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας (Soy sauce 296 ml Kikkoman)
  • 57g μανιτάρια σιτάκε ξερά (Dried Mushroom 57g Cock)    ( μουλιασμένα σε ζεστό νερό, στραγγισμένα και κομμένα στα 4 )
  • 8 σπαράγγια φρέσκα
  • 4 φιλέτα πέρκα κατεψυγμένα
  • Αλουμινόχαρτο

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα και τα χαράσουμε στη μέση. 

Κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε με πινέλο με τη σάλτσα μίσο. Βάζουμε 8 κομμάτια σιτάκε πάνω στη σάλτσα. Πάνω τους ακουμπάμε τα φιλέτα της πέρκας. Πάνω απο το φιλέτο βάζουμε 1 ½ κουτ.σούπας σάλτσα μίσο. Διπλώνουμε καλά το αλουμινόχαρτο για να μην φύγουν τα υγρά. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα με τον ίδιο τρόπο.

Σε ένα αλουμινόχαρτο βάζουμε σάλτσα μίσο, τα σπαράγγια και απο πάνω πάλι σάλτσα με πινέλο. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο όπως στα φιλέτα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στην πάνω σκάλα για 20 λεπτά. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο απο πάνω και ξαναψήνουμε για 40 λεπτά για να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε σε πιάτο τα σπαράγγια και από πάνω ακουμπάμε τα μανιτάρια και από πάνω τα φιλέτα. Συνοδεύουμε με ζεστό ρύζι ατμού pandan.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified