Satay Duck Fried Rice

Εκτέλεση

  • 300g έτοιμο φιλέτο πάπιας (Duck 2 half pcs roasted boneless 600-700g Diamond)
  • 4 μπόλ έτοιμο ρύζι jasmine (Pandan rice 1kg Sawi)
  • 3 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
  • 150g ανάμεικτα λαχανικά wok (Wok vegetables with lotus 1kg)
  • 100g σπόρους καλαμποκιού (Sweet corn kernel 425g Cardinal)
  • 3 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας (Soy sauce 296ml Kikkoman)
  • 3 κουτ.σούπας σάλτσα σατάι (Satay sauce ready mix 200g Cock)
  • 1 κουτ.γλυκού πάστα σκόρδου (Garlic minced 200g Thai Delight)
  • ½ κουτ.γλυκού αλάτι
  • 4 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut oil 750ml Levo)
  • Ρυζέλαιο για τηγάνισμα (Rice oil 500ml Rizi)

Τηγανίζουμε σε ρυζέλαιο το φιλέτο πάπιας μέχρι να ροδίσει. Το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπόλ και ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε. 

Ζεσταίνουμε στο γουόκ το φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε την πάστα σκόρδου. Προσθέτουμε την πιπεριά και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε την πάπια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα σατάι και το αλάτι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για 4-5 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σησαμέλαιο και σερβίρουμε.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified