Klepon Dessert

Εκτέλεση

  • 454g φύλλα μπανάνας (Βanana leaves 454gr diamond)
  • 1 ½ κούπα ρυζάλευρο (Glutinous rice flour 400 gr cock)
  • ½ κούπα χλιαρό νερό
  • 400ml κρέμα καρύδας (Coconut cream 'A' 400ml Savoy)
  • 2 κουτ.γλυκού σκόνη πράσινου τσαγιού (Tea japanese sweet green powder 150gr Osaka Gyokuroen)
  • 100gr τριμμένη καρύδα ξερή
  • 100gr ζάχαρη από φοίνικα (Palm sugar 200gr cock)τη σπάμε σε μικρά κομματάκια
  • ½ κουτ.γλυκού αλάτι

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα μπανάνας. Σε ένα γουόκ τσιγαρίζουμε ελαφρώς την τριμμένη καρύδα. 

Σε ένα μπόλ βάζουμε το ρυζάλευρο ,τη σκόνη τσαγιού και το αλάτι.Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Γεμίζουμε τα 3/4 της κατσαρόλας με νερό και βάζουμε να βράσει. 

Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης και πλάθουμε σε μπαλάκια. Το πατάμε με το χέρι μας και στη μέση βάζουμε ένα κομματάκι ζάχαρης. Κλείνουμε με το χέρι μας δίνοντας σχήμα πουγκιού και ξαναπλάθουμε σε μπαλάκι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το νερό να βράζει τα μπαλάκια ζύμης.  Μόλις τα μπαλάκια ανέβουν στην επιφάνεια του νερού αφήνουμε 1-2 λεπτά και τα βγάζουμε. 

Τα περνάμε από την καβουρδισμένη καρύδα.  Παίρνουμε ένα φύλλο μπανάνας το τυλίγουμε σε χωνάκι και το κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Σε κάθε χωνάκι σερβίρουμε ένα μπαλάκι γλυκού.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified