Madras Beef

Εκτέλεση

  • 500g μοσχάρι μπούτι σε κύβους
  • 200ml γάλα καρύδας (Coconut milk cook.form 400ml Aroy-d)
  • 200g ντοματάκια σε κονσέρβα
  • 1 κουτ.γλυκού πάστα τζίντζερ (Ginger paste 200g Thai Delight)
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
  • 1 κουτ.σούπας πάστα ταμάρινδου,λιωμένη σε λίγο νερό (Tamarind pure w /out seed 454g Cock)
  • 3 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut oil 750ml Levo)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκού πάστα σκόρδου (Garlic minced 200g Thai Delight)
  • ½ κουτ.γλυκού κουρκουμά σε σκόνη (Turmeric powder 100g Cock)
  • ½ κουτ.γλυκού κορίανδρο σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλυκού σάλτσα τσίλι σριράτσα (Chili Sauce Sriracha 505g Squeeze Cardinal)
  • ½ κουτ.γλυκού πάπρικα
  • 5 φύλλα κάρυ (Curry leaves whole 10g Ngr Indian)
  • 500-600ml νερό
  • 1 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ.σούπας πάστα κάρυ madras (Curry paste madras 283g Patak's)

Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα καρύδας, τους σπόρους μουστάρδας, τον λιωμένο ταμάρινδο και ανακατεύουμε. 

Στο γουόκ ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα ρίχνουμε τα φύλλα κάρυ, το κρέας, το νερό και το μείγμα με το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το γουόκ και αφήνουμε να βράσει για 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified