Chicken Garam Massala

Εκτέλεση

  • ½ κιλό στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια
  • 50g κάσιους (Cashew nut 320 100g)
  • 1 κουτ.σούπας πάστα γκάραμ μασάλα (Garam masala curry paste 283g Patak's)
  • 1 κουτ.γλυκού κορίανδρο σε σκόνη
  •  ¼ κουτ.γλυκού τσίλι σε σκόνη (Chili powder hot 100g Ngr)
  • 1 κουτ.γλυκού πάστα σκόρδου (Garlic Minced 200g Thai Delight)
  • 1 κουτ.γλυκού πάστα τζίντζερ (Ginger paste 200g Thai Delight)
  • 1 κουτ.σούπας ρυζόξυδο (Rice vinegar 600ml Nargissus)
  • 70g πελτέ ντομάτας
  • 50g γιαούρτι
  • 3 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut oil 750ml Levo)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 σπόρους πράσινο κάρδαμο (Cardamon green whole 50g Ngr)
  • ½ κουτ.γλυκού πάπρικα
  • 100g ντοματάκια σε κονσέρβα
  • 400ml ζωμό κοτόπουλου (Chicken broth 399ml Swanson)
  • 50ml κρέμα γάλακτος

Στο μπλέντερ βάζουμε τα κάσιους και αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. 

Σε ένα μπόλ βάζουμε τα κάσιους σε σκόνη,το γκάραμ μασάλα,τον κολίανδρο και το τσίλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο,το τζίντζερ,το ρυζόξυδο,τον πελτέ και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο σκεπασμένο για 3 ώρες.

Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο στο γουόκ και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κανέλα ,το κάρδαμο και το κοτόπουλο με την μαρινάδα και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 10 λέπτα .

Ρίχνουμε την πάπρικα,τα ντοματάκια και το ζωμό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και το κάρδαμο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε 5 λεπτά ακόμα σερβίρουμε.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified