Korean Japchae Noodles

Εκτέλεση

  • 500g νούντλς απο άμυλο πατάτας (Sweet potato starch noodle)→Bρασμένα για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν
  • 500g γαρίδες κομμένες σε μικρά κομμάτια (Black tiger king praw 16/20 raw peeled)
  • 200g προψημένο στήθος πάπιας (Duck 2 half pieces roasted boneless 600-700g Diamond)→Tηγανισμένο και κομμένο σε λωρίδες
  • 100g κινέζικο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • Ρυζέλαιο για τηγάνισμα (Rice oil 500ml Rizi)
  • 200g φύτρες φασολιών (Bean sprouts 412g Cardinal)
  • Λίγο λευκό σουσάμι
  • 100g μανιτάρια σιτάκε αποξηραμένα (Dried mushroom 57g Cock)→Μουλιασμένα σε ζεστό νερό και κομμένα σε λωρίδες
  • Σησαμέλαιο (Sesame oil 115 ml Jia Brand)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 150ml σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη (Soy sauce gluten free 500ml Megachef) 
  • 100g ζάχαρη    
  • 3 κουτ.σούπας μίριν (Mirin 296ml Kikkoman)    
  • 3 κουτ.σούπας καβουρντισμένο σουσάμι (Sesame seeds white roasted 100g Foreway) 

Ζεσταίνουμε άφθονο ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα στήθη της πάπιας μέχρι να γίνουν τραγανά. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα κόβουμε σε λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπόλ.

Στο γουόκ ζεσταίνουμε λίγο σησαμέλαιο και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτούν. Τις βάζουμε σε ένα μπόλ.

Στο γουόκ ξαναζεσταίνουμε λίγο σησαμέλαιο και τσιγαρίζουμε το καρότο, προσθέτοντας λίγο πιπέρι και αλάτι. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά, το κάθε ένα ξεχωριστά.

Βάζουμε τα τσιγαρισμένα λαχανικά σε μία πιατέλα. Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά της σάλτσας.

Βράζουμε τα νούντλς για 10 λεπτά ή έως ότου να μαλακώσουν και στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα νούντλς τώρα έχουν γίνει διάφανα. Τα κόβουμε με ψαλίδι σε κομμάτια.

Βάζουμε τα νούντλς σε ένα μεγάλο μπόλ και ρίχνουμ τη μισή από τη σάλτσα κι ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Προσθέτουμε στα νούντλς τα λαχανικά, τις γαρίδες και την πάπια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λευκό σουσάμι.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified