Μοσχαράκι Με Μανιτάρια

Εκτέλεση

  • 600γρ. μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο ή νουά)
  • 4 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας  (Soy Sauce Light 200ml Thai Heritage)
  • 2 κουτ. της σούπας σάλτσα στρειδιών (Oyster Sauce 255gr Lkk)
  • 2 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο  (Sesame Oil Pure 150ml Yeo’s)
  • 1 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη  (Brown Sugar Washed 500gr Hermano)
  • 1 φλιτζάνι ρίζες μπαμπού  (Bamboo Shoot Sliced 540gr Cardinal)
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια κομμένα σε φέτες (Straw Mushroom 425gr Cardinal)
  • 1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Λάδι για τηγάνισμα 

Κόβετε το κρέας σε λεπτές λωρίδες και το αλατίζετε.

Ανακατεύετε 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας με τη μαύρη ζάχαρη και περνάτε της λωρίδες του κρέατος. Στη συνέχεια τις περνάτε και από το κόρν φλαουρ, τις τινάζετε ελαφρά και τις τηγανίζετε, σε μικρές ποσότητες κάθε φορά, σε καυτό λάδι. Βγάζετε το τηγανισμένο κρέας σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει.

Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε τα μανιτάρια και τις ρίζες μπαμπού. Ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών και το τηγανισμένο κρέας και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας.

Σερβίρετε με ρύζι.

 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified