Malaisian Laksa Soup

Εκτέλεση

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι πίκλα (Chili Pepper Red 227gr Cock)
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντερ ή γκάλανγκαλ
  • 1 κουτ.σούπας σκόνη κορρίανδρου
  • 1 κουτ.γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
  • ½ κουτ.γλυκού μαύρο πιπέρι σε σκόνη
  • 1 κουτ.σούπας πάστα γαρίδας (Shrimp Paste 100gr Pantai)
  • 50g φυστίκια μακαντέμια
  • Λίγο νεράκι
  • 2 κλωνάρια λεμονόχορτο (Lemon Grass Whole 200gr Cock)
  • 3 κουτ. σούπας φυστικέλαιο (Peanut oil 750ml Levo)
  • Όλη την πάστα laksa
  • 100g ζαχαρη φοίνικα (Palm Sugar 200gr Cock)
  • 300ml νερό
  • 400ml γάλα καρύδας (Coconut Milk 400ml cook.form Cock)
  • 250g. ρυζομακάρονα (Rice Vermicelli 500gr 0,8mm Wai Wai)
  • 500g γαρίδες
  • 300g στήθος κοτόπουλο, βρασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κορρίανδρο

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Στο γουόκ ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο, ρίχνουμε την πάστα laksa και τσιγαρίζουμε 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το λεμονόχορτο και τσιγαρίζουμε μαζί με την πάστα. 

Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Ρίχνουμε τη ζάχαρη φoίνικα και αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και ρίχνουμε τις γαρίδες. Βράζουμε για 3 λεπτά τις γαρίδες και τις βγάζουμε από το γουόκ μαζί με το λεμονόχορτο. 

Μοιράζουμε σε 6 μπόλ σούπας τα ρυζομακάρονα τα οποία τα έχουμε μουλιάσει σε ζεστό νερό και τα έχουμε κόψει με ψαλίδι σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε από πάνω μερικές φέτες κοτόπουλο και 2-3 γαρίδες.

Περιχύνουμε τη ζεστή σούπα λάκσα και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο κορρίανδρο.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified