Nasi Goreng with Peanut Sauce

Εκτέλεση

60
min
  • 2 αυγά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5 μικρά κρεμμυδάκια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα γαρίδας
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 200γρ κιλότο, κομμένο σε φέτες
  • 200γρ γαρίδες
  • 3 κούπες, κρύο, μαγειρεμένο ρύζι
  • 2 κουτ. γλυκού κέτσαπ Manis
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • Για την Σάλτσα φιστικιού
  • 1 κουτ. σούπας φιστικέλαιο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 18,5 γρ.φιστικοβούτυρο
  • 60ml κέτσαπ Manis
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα τσίλι
  • 185ml κρέμα καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη καρδιά φοίνικα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 

Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι έως ότου αφρίσουν. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ¼ των αυγών και τηγανίζουμε  για 1-2 λεπτά από την μία πλευρά και 30 δευτερόλεπτα από την άλλη πλευρά. Το βγάζουμε από την φωτιά και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά. Όταν κρυώσουν και οι τέσσερις ομελέτες τα τυλίγουμε, τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αναμειγνύουμε το σκόρδο, τα μικρά κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, την πάστα γαρίδας, τους σπόρους κόλιανδρου, την ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μορφή πάστας.

Ζεσταίνουμε ένα wok ή ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας λάδι και τηγανίζουμε την πάστα για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το κιλότο και τις γαρίδες, τα σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα, τέλος τα αφαίρουμε  από το wok.

Αυξάνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι και το κρύο ρύζι στο Wok. Τα σοτάρουμε, διαλύοντας τυχόν σβόλους μέχρι να ζεσταθεί καλά το ρύζι. Ρίχνουμε ξανά στο wok το κιλότο και τις γαρίδες προσθέτουμε την κέτσαπ Manis, την σάλτσα σόγιας, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για ακόμα ένα λεπτό.

Για να φτιάξουμε την σάλτσα φιστικιού ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, την κέτσαπ manis, τον κόλιανδρο, την σάλτσα τσίλι και την κρέμα καρύδας. Μόλις βράσουν χαμηλώνουμε την φωτιά σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Τοποθετούμε σε ένα πιάτο το ρύζι με κιλότο και γαρίδες και το γαρνίρουμε  με την ομελέτα, το αγγούρι, την ντομάτα και την σάλτσα φιστικιού.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified