Ramen Noodles Soup

Εκτέλεση

 

Υλικά για 4 μερίδες

  • 270γρ. Ramen Noodles
  • 4 βρασμένα αυγά
  • 10γρ. σκόνη Dashi
  • 3 κ.σ. Miso Πάστα
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
  • 150γρ. σπανάκι
  • 140γρ. μπαμπου σε φέτες
  • 200γρ. φύτρες φασολιών
  • 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Λίγο λάδι τσίλι
  • 1 ½ με2 λίτρανερό
  • Φυστικέλαιο

Βράζουμε τα ramen nooldes για 4 λεπτά σε 1 ½ με 2 λίτρα νερό (ή όπως αναφέρουν οι οδηγίες του πακέτου). Μόλις βράσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία τσιμπίδα και τα βάζουμε σε ένα μπολ, με λίγο φυστικέλαιο για να μην κολλήσουν.

Στο νερό που βράσαμε τα ramen θα βράσουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά, ξεκινώντας από τα αυγά. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μία πιατέλα στην άκρη. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, περιμένουμε να πάρει μια βράση, το βγάζουμε και το τοποθετούμε δίπλα από τα αυγά στην πιατέλα. Μετά βάζουμε τα μπαμπού στην κατσαρόλα, μόλις πάρουν μία βράση τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην πιατέλα με τα άλλα υλικά το ένα δίπλα στο άλλο. Στο τέλος ρίχνουμε της φύτρες, μόλις πάρουν και αυτές μία βράση τις βάζουμε στην πιατέλα, δίπλα από τα άλλα υλικά.

Σε τέσσερα μπολ σούπας μοιράζουμε τα ramen. Πάνω από τα νούντλς βάζουμε τα λαχανικά το ένα δίπλα στο άλλο, κόβουμε τα αυγά στη μέση και βάζουμε σε κάθε μπολ από δύο μισά.

Στην κατσαρόλα με το νερό που βράσαμε όλα τα υλικά μας, ρίχνουμε την σκόνη dashi με την σάλτσα σόγιας και το αφήνουμε λίγο να βράσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα σόγιας και με λίγο ζωμό από αυτόν που φτιάξαμε στην κατσαρόλα μας, την διαλύουμε, το προσθέτουμε ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το ζωμό στα μπολ που έχουμε ετοιμάσει με τα ramen και τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι τσίλι ανάλογα πόσο πικάντικό το θέλουμε.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified