Spring roll With Asian Vegetables And Shrimp

Εκτέλεση

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο για spring rolls 40 φύλλων (Spring Roll Wrappers 215mm 550g 40shts Springhome)
  • 300g ψιλοκομμένες γαρίδες στο blender (Black Tiger King Praw 16/20 Raw, Peeled 1Kg)
  • 200g φύτρες φασολιών (Bean Sprouts 412g Cardinal)
  • 300g μανιτάρια σε κονσέρβα ψιλοκομμένα (Mushrooms whole po ku 284g Aef)
  • 200g μικρά καλαμποκάκια κομμένα σε μπαστουνάκια (Baby corn 425g Cardinal)
  • 300g μπαμπού σε λωρίδες (Bamboo shoot strips 540g Choice)
  • 349g τόφου κομμένο σε μικρά κυβάκια (Tofu 349g Morinaga/Mori-nu)
  • 200g Wok sauce (Wok sauce 450ml Thai Heritage)
  • 1 κουτ.γλυκού πάστα σκόρδου (Minced garlic 100ml Heritage)
  • 1 κουτ.σούπας σησαμέλαιο (Sesame oil 115ml Jia)
  • 3 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut oil 750ml Levo)
  • Γλυκόξινη ή σάλτσα γλυκό τσίλι ως dip (Sweet & sour 240ml Lkk/Chili sauce sweet 555g Cardinal)
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο νερό
  • Μπόλικο σπορέλαιο για τηγάνισμα

 

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα του spring rolls. Στο γουόκ ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και σοτάρουμε την πάστα σκόρδου. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε.


Ρίχνουμε τη σάλτσα wok sauce και το πιπέρι και ανακαταεύουμε. Προσθέτουμε το tofu και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε καλά.


Βάζουμε τη γέμιση σε ένα τρυπητό για να φύγουν τα υγρά. Μόλις κρυώσει η γέμιση παίρνουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας και την βάζουμε σε ένα φύλλο το οποίο έχουμε τοποθετήσει σαν ρόμβο μπροστά μας.Τη γέμιση τη βάζουμε από το κέντρο του φύλλου και προς εμάς.


Σηκώνουμε τη γωνία του ρόμβου μπροστά μας και διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε. Κλείνουμε με λίγο νεράκι το φύλλο. Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο  και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με γλυκόξινη ή γλυκοκαυτερή σάλτσα.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified