Yakitori Grilled Skewered Chicken

Εκτέλεση

  • 500g στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το λευκό μέρος κομμένο στα δύο διαγώνια
  • Kαλαμάκια για σουβλάκια απο μπαμπού μουλιασμένα σε νερό (Yakitori stick 12CM Teppo Kushi)
  • Αλάτι
  • Τογκαράσι (Chili Pepper Assorted 15gr S&B)
  • 250ml σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι (Soy Sauce Lite 296ml Kikkoman)
  • 5gr ντάσι σε σκόνη (Dashinomoto Fishpowder(10X5gr) 50gr Shimaya)
  • 1 κουτ.σούπας σάκε (Sake 300ml Josen Hakushika Namacho 13.3%)
  • 1 κουτ.σούπας μιρίν (Mirin Kotterin Sweet 296ml Kikkoman)
  • 1 κουτ.γλυκού κόρν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουτ.σούπας νερό

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας Yakitori tare εκτός απο το κόρν φλάουρ.
Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε σιγά-σιγά το κορν φλάουρ ανακατεύοντας.
Μετά βάζουμε την σάλτσα σε ένα μπώλ.
Περνάμε στα καλαμάκια από 3 κομμάτια κοτόπουλο εναλλάσοντας με κομμάτια απο φρέσκο κρεμμυδάκι .
Προθερμαίνουμε την γκριλιέρα και βάζουμε τα σουβλάκια.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και τογκαράσι.
Μόλις πάρουν χρώμα τα γυρνάμε και από την άλλη μεριά.
Αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα και τα βγάζουμε.
Τα βουτάμε στη σάλτσα και τα ψήνουμε στην γκριλιέρα για 30''-40'' απο κάθε μεριά.
Σερβίρουμε αμέσως .Αν τα θέλουμε πιο πικάντικα τα πασπαλίζουμε με επιπλέον τογκαράσι

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified