Tom Yum Goong Soup

Εκτέλεση

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ.γαρίδες χαραγμένες  κατά μήκος (σχήμα πεταλούδας)
  • 12 μανιτάρια  σιτάκε κονσέρβας
  • 200γρ.μανιτάρια στρόου κομμένα στη μέση
  • 4 κούπες νερό
  • 1κουτ.γλυκού πάστα λέμονγκρας
  • 4 φύλλα καφίρ
  • 4-6 μικρά καλαμποκάκια κομμένα στα δύο κατά μήκος
  • 1κουτ.σούπας πάστα γκαλάνγκαλ
  • 3κουτ.σούπας σάλτσα ψαριού
  • το χυμό από 2 λάιμ
  • 1κουτ.γλυκού ζάχαρη
  • 1κουτ. γλυκού σάλτσα τσίλι
  • 1κουτ.σούπας tom yum soup base
  • λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλλιανδρο
Εκτέλεση
 
Βάζουμε  το νερό μαζί με την πάστα λέμονγκρας,τα φύλλα καφίρ και την πάστα γκαλάνγκαλ να πάρει βράση.Ρίχνουμε τα λαχανικά.Προσθέτουμε τη ζάχαρη,τη σάλτσα ψαριού,τη soup base και τη σάλτσα τσίλι.Αφήνουμε να πάρει βράση.Ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσει για 5λεπτά.Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο κόλλιανδρο.
Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified