Soba Noodle Summer Salad

Εκτέλεση

  • ΥΛΙΚΑ
  •   
  • 400γρ. soba νούντλς 
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά γλυκού σησαμέλαιο 
  • 2 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο 
  • 2 κουταλιές σούπας ρυζόκρασο
  • 1 1/2 κουταλιά γλυκού τσίλι 
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 2 φλιτζάνια edamame (φασόλι σόγιας) ατμισμένα 
  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους σησαμιού καβουρδισμένους
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάστα τζίντζερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάστα σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα soba νούντλς για 5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά. Σουρώνουμε τα noodles και τα ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την οποία και γεμίζουμε με κρύο νερό. Ξαναστραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές προκειμένου να απομακρυνθεί η αμυλώδης γεύση που έχουν τα soba noodles.

Βάζουμε τα soba σε ένα μπώλ μαζί με τα λαχανικά.

Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το φυστικέλαιο, το ρυζόκρασο και το togarashi τσίλι.

Προσθέτουμε το dressing στα νούντλς κι ανακατεύουμε ελαφρά.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified