Japan Salmon/Ebi/Unagi Nigiri

Εκτέλεση

  • ΥΛΙΚΑ
  •  
  •  500γρ. ρύζι για sushi 
  • 100ml sushi seasoning 
  • Γαρίδες ebi 
  • Σολομός σε φιλέτα 
  • Χέλι unagi σε φιλέτα 
  • Πάστα wasabi 
  • Σάλτσα σόγιας 
  • Πίκλες τζίντζερ
  •  
  •  
  •  
  •  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για κάθε κούπα ρύζι χρειαζόμαστε 1 1/2 κούπα νερό. Ξεπλένουμε το ρύζι 2-3 φορές και στραγγίζουμε. Βάζουμε το ρύζι και το νερό στην κατσαρόλα.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά χωρίς καπάκι μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σε 2-3 λεπτά το ρύζι είναι έτοιμο.Αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για λίγο.

Αν χρησιμοποιήσουμε ρυζιέρα ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βάζουμε το ρύζι σε μπώλ και ραντίζουμε με το sushi seasoning.Aνακατεύουμε ελαφρά.

Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ρυζιού και πλάθουμε δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα ή σχήμα μπάλας. Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα wasabi και ακουμπάμε το φιλέτο ψαριού ή τη γαρίδα.

Συνοδεύουμε με σάλτσα σόγιας και πίκλα τζίντζερ.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified