Yaki Udon Noodles

Εκτέλεση

  • ΥΛΙΚΑ
  •  
  • 4 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο 
  • 600γρ. udon νούντλς 
  • 500γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά γλυκού πάστα σκόρδου 
  • 1/2 κινέζικο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 καρότα κομμένα σε 4 διαγώνια κομμάτια, τα οποία κόβουμε σε λωρίδες
  • 200γρ. φύτρες φασολιού
  • 1 κουταλιά γλυκού άμυλο ταπιόκας διαλυμένο σε λίγο νερό 
  •                            
  • ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΤΣΑΣ
  •  
  •  4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας 
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα στρειδιού 
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας σάκε 
  • 1 κουταλιά γλυκού mirin 
  • 1 κουταλιά γλυκού λάδι τσίλι 
  •  
  • ΥΛΙΚΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
  •  
  • 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτά διαγώνια κομμάτια
  • 2 φύλλα nori κομμένα σε λεπτές λωρίδες 
  • 1 κουταλιά σούπας μαύρο σουσάμι
  • 50γρ. ψιλοκομμένη πίκλα τζίντζερ 
  •  
  •  
  •  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Μουσκεύουμε τα νούντλς για 3-4 λεπτά σε ζεστό νερό και στραγγίζουμε.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.

Στο wok ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε την πάστα σκόρδου.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαγειρευτεί.

Βάζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά μας και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα νούντλς κι ανακατεύουμε.

Τέλος ρίχνουμε το άμυλο ταπιόκας για να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με το nori,το κρεμμυδάκι, το μαύρο σουσάμι και το τζίντζερ.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified