Shangai Rolls With Shrimps And Vegetables

Εκτέλεση

  • 40 φύλλα για Spring Roll ξεπαγωμένα(Spring Roll Wrappers 215mm) 
  • 500g γαρίδες περασμένες στο μπλέντερ        
  • 100g βερμιτσέλι φασολιού μουλιασμένα και κομμένα με ψαλίδι (Vermicelli 100g Yanco/Longtou)   
  • 20g μανιτάρια φούνγκους μουλιασμένα και ψιλοκομμένα (Black Fungus 50g Auricularia Judae)
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο   
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο       
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο        
  • 1 κουτ.γλυκού τζίντζερ σε σκόνη (Ginger Powder 100g Rajah)   
  • 1 κουτ.σούπας ρυζόκρασο (Cooking Wine 600ml Shaoshin 
  • 1 κουτ.σούπας σάλτσα hoi sin (Hoi Sin Sauce 397g Lkk)       
  • 2 κουτ.σούπας σάλτσα στρειδιών (Oyster Sauce 255ml lkk)   
  • 3 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut Oil Refined 500ml Brandle)     
  • 1 κουτ.σούπας σησαμέλαιο (Sesame Oil 375ml Yeos)      
  • Γλυκόξινη σάλτσα ή σάλτσα γλυκό τσίλι (Sweet & Sour 565g Cardinal ή Chili sauce 555g Cardinal)
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα       
  • Λίγο νερό                                                                                              

Στο γουόκ ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το καρότο και το κολοκύθι, το φούνγκους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το βερμιτσέλι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε όλες τις σάλτσες κι ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το σησαμέλαιο κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ένα σουρωτήρι κι αφήνουμε να στραγγίξει καλά και να κρυώσει. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα της ζύμης.

Παίρνουμε ένα φύλλο και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Διπλώνουμε σε ρολό και κολλάμε με λίγο νεράκι. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα ρολά. Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο μέχρι να χρυσίσουν.

Σερβίρουμε με γλυκόξινη ή σάλτσα τσίλι.

 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified