Tom Yam Goong Soup

Εκτέλεση

27
min
  • Υλικά: 
  •  
  • 400gr black tiger shrimps
  • 12 shitake mushrooms
  • 200gr straw mushrooms
  • 1lt νερό
  • 4 kaffir lime leaves
  • 8 baby corns
  • 1κ.γ. lemongrass paste
  • 1κ.σ. galangal paste
  • 3κ.σ. fish sauce
  • Χυμό από 2 λάϊμ
  • 1κ.γ ζάχαρη
  • 1κ.γ sriracha chili sauce
  • 1κ.σ. tom yum soup base
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο κόλλιανδρο
Εκτέλεση:

Χαράζουμε τις black tiger κατά μήκος σε σχήμα πεταλούδας και βγάζουμε το εντεράκιKόβουμε στα δύο κατά μήκος τα baby corn. Βάζουμε το νερό με το galangal paste, το lemongrass paste και τα kaffir lime leaves σε κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τα shitake  mushrooms, τα straw mushrooms και τα baby corn. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη fish sauce, την tom yup soup base, τη sriracha chili sauce και το χυμό λάϊμκι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τις black tiger shrimps και βράζουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκο ψιλοκομμένο κόλλιανδρο.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified