Asian Seafood Salad with Yuzu & Sesame Dressing

Εκτέλεση

Υλικά:

 

  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καλαμάρι, καθαρισμένο σε φέτες
  • ½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 250γρ μαγειρεμένο χταπόδι σε φέτες
  • 8 γαρίδες μαγειρεμένες και καθαρισμένες
  • Μία γεμάτη χούφτα φύλλα λαχανικών
  •  
  • Για το Dressing με Yuzuκαι σησάμι
  •  
  • 3 κ.σ. σησαμέλαιο
  • ½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. χυμό yuzu
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών Togarashi
  • 1 κ.σ. καβουρδισμένους σπόρους σησαμιού

Εκτέλεση:

 

Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το λάδι σ’ ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το καλαμάρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.

Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε συνεχόμενα για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι και να καλυφθεί με τη σόγια.

Τα βάζουμε σ’ ένα μπωλ. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του dressing σ’ ένα άλλο μπωλ. Βάζουμε το καλαμάρι, το χταπόδι, τις γαρίδες και τα φύλλα σαλατικών σ’ ένα μπωλ σαλάτας.

Προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με αρωματικά βρώσιμα λουλούδια και σερβίρετε.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified