Duck Fried Rice

Εκτέλεση

  • 5 μπόλ βρασμένο ρύζι γιασεμιού (Jasmine Rice 1kg Royal Umbrella)
  • 300g ανάμεικτα λαχανικά (Wok Vegetable with Lotus 1kg Iqf)  
  • 3 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo)      
  • 1κουτ.σούπας σησαμέλαιο (Sesame Oil 115ml Jia Brand)         
  • 300g φιλέτο πάπιας προψημένο (Duck 2 Half Pieces, Grilled, Boneless 600-650g)  
  • Όλη τη σάλτσα yakitori που φτιάξαμε           
  • Μπόλικο σπορελαιο       
  • 180ml σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι  (Soy Sauce Less Sodium 500ml Yamasa)      
  • 2 κουτ.σούπας μίριν (Mirin Κotterin Sweet 296ml Kikkoman) 
  • 6 κουτ.σούπας σάκε (Sake 180ml Takara)      
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη καστανή              

Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μία κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.  Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο και τηγανίζουμε ολόκληρο το φιλέτο πάπιας μέχρι να πάρει χρώμα. Το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει. Έπειτα το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Στο γουόκ ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε λίγο τα κυβάκια πάπιας.  Προσθέτουμε τα λαχανικά και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα σάλτσας yakitori κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά για 4-5 λεπτά.

Βάζουμε το ρύζι σε φόρμα, τοποθετούμε σε μία πιατέλα, αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified