Vietnamese Chicken Noodle Bar

Εκτέλεση

Υλικά:
  • 250γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος
  • Μαρινάδα για το κοτόπουλο
  • 1κ.γλ. κομμένο σκόρδo
  • 1κ.σ. χυμό λαιμ
  • 1,5κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 1κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1κ.σ. καφέ ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 1 κλωναράκι lemongrass, το άσπρο μέρος
  • Σάλτσα για τη σαλάτα
  • 1,5κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 2κ.σ. ριζόξυδο
  • 1κ.σ. άσπρη ζάχαρη
  • ¼ κούπα νερό κρύο
  • 1κ.γλ. κομμένο σκόρδο
  • 1 κόκκινη τσίλι πιπεριά
  • 2κ.σ. χυμό λαιμ
  • Υλικά για τη σαλάτα
  • 100γρ. bean noodles
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 αγγούρι κομμένο σε λωρίδες
  • 5-6 φύλλα μαρουλιού κομμένα
  • 1 κούπα φύτρες φασολιών
  • 2κ.σ. φύλλα μέντας
  • 2κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Για συνοδευτικό
  • 1 lime κομμένο στα 4
  • 2 κόκκινες τσίλι πιπεριές

 

Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για μισή ώρα.

Έπειτα το ψήνουμε στο grill.

Βράζουμε τα bean noodles, τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε και τα κόβουμε με ένα ψαλίδι.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.

Σε ένα άλλο μπωλ τοποθετούμε τα υλικά της σαλάτας.

Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα.

Γαρνίρουμε με το λάιμ και τις πιπεριές τσίλι.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified