Αsian Noodle Bowls

Εκτέλεση

  • Υλικά
  •  
  • 225gr rice noodles
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. sesame oil
  • 220gr γαρίδες νωπές
  • 5 κ.σ. peanut oil
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε λωρίδες
  • 160gr καρότο κομμένο σε λωρίδες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. minced garlic
  • 80gr peanuts χοντροκομμένα
  • Ψιλοκομμένος κόλιανδρος
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρo
  •  
  • Για τη σάλτσα 
  •  
  • 70gr tamari soy sauce
  • 2 ½ κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. sriracha sauce
  • 1 κ.γ. minced ginger

 

Εκτέλεση


Προετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Έπειτα τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το sesame oil. Σε ένα wok ζεσταίνουμε 2 κ.σ. peanut oil.

Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνoυμε τα αυγά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθεί η ομελέτα. Την τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Ρίχνουμε στο wok το υπόλοιπο peanut oil και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε καλά τις γαρίδες.

Προσθέτουμε το minced garlic, το καρότο , το κολοκύθι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας και τα noodles.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι η σάλτσα να απορροφηθεί από τα noodles.

Σερβίρουμε σε μπολ και ρίχνουμε επάνω στα noodles τα peanuts, το φρέσκο κρεμμύδι και τον κόλιανδρο.

 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified