Miso Black Cod

Εκτέλεση

Υλικά

 

  • 1/4 φλιτζανιού sake
  • 1/4 φλιτζανιού mirin
  • 4 κουταλιές σούπας ανοιχτόχρωμη πάστα miso
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Εκτέλεση

 

Ξεπαγώστε το ψάρι. Κόψτε σε μεγάλα φιλέτα χωρίς να αφαιρέσετε το δέρμα. 2-3 μέρες πριν φτιάξτε τη μαρινάδα miso. Βάλτε 1/4 φλιτζανιού sake και 1/4 φλιτζανιού mirin σε δυνατή φωτιά και βράστε για 20" για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε 4 κουταλιές σούπας ανοιχτόχρωμη πάστα miso και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η πάστα. Δυναμώστε τη φωτιά και προσθέστε 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί η ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Στεγνώστε σε απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα και αλείψτε καλά με τη μαρινάδα. Τοποθετήστε τα σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και βάλτε τα στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σκουπίστε ελαφρώς τα φιλέτα. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψάκι και ακουμπήστε τα φιλέτα με το δέρμα πάνω και ψήστε για 3 λεπτά στο γκρίλ από κάθε πλευρά. Σβήστε το γκρίλ και ψήστε στο φούρνο για 5-10 λεπτά ακόμα.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified