Duck Teriyaki Glaze

Εκτέλεση

  • 650g έτοιμο φιλέτο πάπιας (Duck 2 Half Pieces, grilled, boneless 600-650g) 
  • 180g τεριγιάκι σάλτσα με μέλι και ανανά (Teriyaki with Honey and Pineapple 363g Kikkoman)
  • 2 κουτ.σούπας σάλτσα στρειδιών (Oyster Sauce 255g Lkk)
  • 2 κουτ.σούπας ρυζόκρασο (Cooking Wine 600ml Shaoshing)
  • 1 κονσέρβα ανανά στραγγισμένο (Pineapple in Syrup 565g Cock)
  • 1 κονσέρβα λίτσι στραγγισμένα (Lychee in Syrup 567g Golden Flower)
  • 200g ολόκληρα ντοματίνια
  • 3 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo)
  • Λίγο λευκό σουσάμι (Sesame Seeds White 227g Cock)
  • 2 κουτ.σούπας τζίντζερ σε πίκλα (Pickled Ginger Sliced 454g Cock)
  • Μπόλικο σπορέλαιο

 

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τηγανίζουμε τα φιλέτα ολόκληρα μέχρι να ροδίσουν. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες την πάπια. Στο γουόκ ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο  και ρίχνουμε το τζίντζερ.

Προσθέτουμε τα λίτσι ολόκληρα, τις φέτες ανανά, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σάλτσες. Αφήνουμε να πάρει βράση και να πήξει ελαφρώς. Με μία τσιμπίδα βγάζουμε τις φέτες του ανανά και τις στρώνουμε σε μία πιατέλα. Στη μέση βάζουμε τα φιλετάκια της πάπιας.

Στρώνουμε τα λίτσι, τα ντοματάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με λίγο λευκό σουσάμι.  

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified