Sushi Rice

Εκτέλεση

Yλικά:

  • 420gr sushi rice
  • 600ml νερό
  • 120ml sushi seasoning
  • 1 κομμάτι dashi kombu 4cmx7cm
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Eκτέλεση:

Tοποθετούμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις ώστε να απελευθερωθεί το άμυλο του ρυζιού. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι ψιλό ώστε να μη χάνουμε κόκκους ρυζιού. Επαναλαμβάνουμε το 2ο και το 3ο βήμα άλλες 3 φορές και αφήνουμε να στραγγίσει καλά.

Τοποθετούμε το ρύζι σε κατσαρόλα με 600ml νερό μαζί με το dashi kombu, το οποίο έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό, και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το ρύζι χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό. Δεν ανακατεύουμε για να μη σπάσουμε τους κόκκους.

Αφού πιει όλο το νερό απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά. Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα hangiri, αφαιρούμε το dashi combu και το περιχύνουμε το ρύζι με το seasoning. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ώστε να μη χαλάσουμε τους κόκκους του ρυζιού. Με κοφτές κινήσεις οριζόντιες και κάθετες ανοίγουμε το ρύζι για να αρχίσει να κρυώνει.

Σκεπάζουμε με βρεγμένη και στημένη λαδόκολλα η οποία θα ακουμπάει παντού στο ρύζι και το αφήνουμε να κρυώσει. Δεν το κρυώνουμε στο ψυγείο.  

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified