Udon Noodle Soup with Salmon & Veggies

Εκτέλεση

Υλικά

  • 270gr udon noodles (1 πακέτο)
  • 2 φιλέτα σολομού (χωρίς πέτσα)
  • 2 κ.σ. teriyaki sauce
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αποφλοιωμένα edamame
  • 2 κ.σ. σουσάμι (ψημένο ελαφρά σε ένα τηγάνι)
  • Για το ζωμό
  • 3 φλιτζάνια dashi
  • 1 μικρό κομμάτι ξερό φύκι kombu
  • 1 κ.σ. soy sauce
  • 1 κ.σ. mirin
  • 1 κ.σ. sake
  • 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. τριμμένο ή ψιλοκομμένο τζίντζερ 
  •  

 

Εκτέλεση

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
  2. Απλώνουμε πάνω σε δύο λαδόκολλες τα φιλέτα σολωμού, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Teriyaki σε κάθε φιλέτο και τα “κλείνουμε” στις λαδόκολλες. Μαγειρεύουμε για 15 έως 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου.
  3. Προσθέτουμε το dashi σε μια κατσαρόλα με το kombu και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού βράσει, αφαιρούμε το kombu και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τη soy sauce, το mirin, το sake, το σκόρδο και το τζίντζερ και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα edamame στο ζωμό και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Σερβίρουμε σε 2 μπολ τα udon noodles, μοιράζουμε προσεκτικά το ζωμό και τα edamame πάνω από τα noodles και συνεχίζουμε με το σολομό.
  7. Πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και το σουσάμι.
Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified