Moo Ping

Εκτέλεση

Υλικά:

  • 2kg χοιρινό ωμοπλάτη
  • 3 κ.σ. πάστα κόλιανδρου
  • 5 κ.σ. πάστα σκόρδου (ή 7 σκελίδες σκόρδο)
  • 130gr palm sugar (ζάχαρη από φοίνικα)
  • 3 κ.σ. fish sauce
  • 2 κ.σ. ελαφριά σόγια σως
  • 2 κ.σ. oyster sauce
  • 1 κ.γλ. baking soda (για να μαλακώσει το κρέας)
  •  1 κ.σ. ολόκληρο λευκό πιπέρι
  •  
  • Ψήσιμο:
  • Γάλα καρύδας
  • Πινέλο

Εκτέλεση:

 

  1. Σε ένα μίξερ διαλύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το χοιρινό (κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια) και τα μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
  2. Βάζουμε τα κομμάτια κρέατος στα καλαμάκια. Σε ένα γκριλ (ή σε κάρβουνα) με μέτρια φωτιά, ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και  μόλις τα γυρίσουμε τα αλείφουμε με το πινέλο με το γάλα καρύδας.
  3. Τα σερβίρουμε ζεστά και άμεσα.

 

Tip: Τα ξυλάκια τα βάζουµε για 2-3 ωρες σε νερό έτσι ώστε να µην καούν.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified