Snowballs Mochi

Εκτέλεση

  • 400g αλεύρι ρυζιού γκλούτινους (Gloutinous Rice Flour 400g Cock)
  • 400g ζάχαρη
  • 400ml νερό
  • 200g αλεύρι ταπιόκας (Τapioca Starch 400g Cock)
  • 1 κονσέρβα μπανάνα στραγγισμένη (Banana in Syrup 565g Aroy-d)
  • 100g κάσιους    
  • 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
  •  
  •  
  •  

Κόβουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το σιρόπι τους και πολτοποιούμε σε κρέμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το πολτό της μπανάνας . Βάζουμε στο μπλέντερ τα κάσιους μεχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο πολτό της μπανάνας μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ. Βάζουμε σε μπολ το ρυζάλευρο,τη ζάχαρη,το νερό κι ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μείγμα κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μία διάφανη και «λαστιχωτή» ζύμη. Σε ένα ξύλο κοπής ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ταπιόκας. Βάζουμε τη ζύμη πάνω στην ταπιόκα κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βάζουμε την υπόλοιπη ταπιόκα πάνω από τη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια.

Βάζουμε στα χέρια μας ταπιόκα, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και πλάθουμε σε σχήμα δίσκου. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο του δίσκου και κλείνουμε δίνοντας σχήμα μπαλίτσας. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια. Βάζουμε τις μπαλίτσες στην κατάψυξη και τις σερβίρουμε δροσερές. Το γλυκό μπορεί να μείνει αρκετές μέρες στην κατάψυξη.

Η ζύμη αυτή μπορεί να μαγειρευτεί στα μικροκύματα για 4-5 λεπτά αντί στην κατσαρόλα.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified