Pork Belly Hirata Buns

Εκτέλεση

 

Υλικά για 8 hirata buns (4 μερίδες):

 

  • 1kg χοιρινή πανσέτα
  • 50gr αλάτι ψιλό
  • 50gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150gr hoisin sauce
  • 100gr mayo
  • 20gr gochujang (hot pepper paste)
  • 10ml χυμός lime
  • 20gr peanuts
  • Mισό αγγούρι
  • 20ml ρυζόξιδο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύoυμε καλά ζάχαρη και αλάτι και καλύπτουμε τη χοιρινή πανσέτα από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  2. Βάζουμε την πανσέτα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15' στους 250oC και μετά χαμηλώνουμε στους 135oC και ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα ζάχαρη, το ρυζόξιδο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ψήνουμε τα peanuts στους 160oC, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κάνουμε πούδρα στο μπλέντερ.
  5. Ανακατεύουμε τη mayo με το gochujang και το χυμό lime.
 

Για το στήσιμο:

Ψήνουμε τα hirata στον ατμό για 6 λεπτά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τη hoisin sauce και την ψημένη πανσέτα κομμένη σε φέτες του μισού εκατοστού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να καλυφθούν τα κομμάτια με τη sauce. Ανοίγουμε τα hirata, βάζουμε μία στρώση gochujang mayo, συνεχίζουμε με μία στρώση φέτες αγγούρι, μετά μοιράζουμε τη γλασαρισμένη πανσέτα με τη hoisin sauce και τελειώνουμε με τα τριμμένα peanuts. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified