Βanh Mi

Εκτέλεση

Υλικά για dressing:

  •  
  • 100gr μαγιονέζα
  • 20gr sriracha
  •  
  • Υλικά για το πατέ κοτόπουλου:
  •   
  • 100gr συκωτάκια πουλιών
  • 80gr βούτυρο
  • 30ml mirin
  • 80ml κρασί Μarsala
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 10gr αλάτι ψιλό
  • 2gr πιπέρι μαύρο
  • χυμός από μισό πορτικάλι
  •  
  • Υλικά για το χοιρινό σε ίνες:
  •  
  • 400gr χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο
  • 30gr hot pepper paste
  • 30ml mirin
  • 20gr ζάχαρη 
  • 10ml σησαμέλαιο
  • Mισό μήλο κόκκινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10gr αλάτι ψιλό
  •  
  • Yλικά για τις πίκλες καρότου:
  •  
  • 100gr καρότα
  • 30ml ρυζόξιδο
  • 10gr ζάχαρη 
  • 10gr αλάτι ψιλό
  •  
  •   
 
 
 
 

Εκτέλεση για το πατέ κοτόπουλου:

 

  1. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα συκωτάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξουν σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ίσα ίσα να κοχλάζει.
  3. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, λιώνουμε το μίγμα στο μπλέντερ και το περνάμε από σήτα.
  4. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
 
 
 

Εκτέλεση για το χοιρινό σε ίνες:

 

  1. Αλέθουμε όλα τα υλικά εκτός από τη χοιρινή σπάλα στο μπλέντερ.
  2. Αλείφουμε περιμετρικά τη σπάλα με το μίγμα των υλικών, τη σκεπάζουμε και ψήνουμε σε ταψάκι στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180οC.
  3.  Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε στους 130οC για άλλα 20.
  4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με ένα πηρούνι λιώνουμε το κρέας ανακατεύοντας με τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί.
 
 
 

Εκτέλεση για τις πίκλες καρότου:

 

  1. Κόβουμε τα καρότα ζουλιέν.
  2. Τα μπλανσάρουμε για 5 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό.
  3. Σουρώνουμε καλά και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

 

 

Σύνθεση:

Κόβουμε τις μπαγκέτες κατά μήκος και αλείφουμε από τη μία πλευρά το πατέ και από την άλλη τη Sriracha mayo. Γεμίζουμε με το χοιρινό σε ίνες, από πάνω τις πίκλες καρότου και τελειώνουμε με φύλλα φρέσκου κόλιανδρου.

 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified