Mixed Vegetable Panko

Εκτέλεση

  • 1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε μπαστουνάκια μισού εκατοστού    
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια μισού εκατοστού    
  • 200g ολόκληρα μικρά καλαμποκάκια (Baby Corn 425gr Cardinal)   
  • 150g μείγμα τεμπούρα (Tempura Flour 150gr Tippy)  
  • 150g αλεύρι ταπιόκας (Tapioca Starch 400gr Cock)    
  • 200g panko (Bread Crumbs 200gr Ufm)  
  • 250ml κρύο νερό 
  • Μπόλικο σπορέλαιο
  • 50g σάλτσα τεμπούρα (Tempura Sauce 296ml Kikkoman)   
  • 2 κουταλιές της σούπας ρυζόξιδο (Rice Vinegar White 600ml Tip Top)  
  • 1 ψιλοκομμένο κλωνάρι φρέσκο κρεμμυδάκι                                                         

 Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε την τεμπούρα με 200ml κρύο νερό. Σε ένα δεύτερο μπόλ βάζουμε το αλεύρι ταπιόκας και σε τρίτο μπόλ βάζουμε το panko.  Περνάμε ένα μπαστουνάκι λαχανικών από τη ταπιόκα, μετά το βουτάμε στην τεμπούρα και τέλος το περνάμε από το panko.

Με την ίδια σειρά περνάμε όλα μας τα λαχανικά και τα ακουμπάμε το ένα δίπλα στο άλλο σε μία πιατέλα. Εάν δούμε ότι το μείγμα της τεμπούρας πήξει τότε το αραιώνουμε με 50 ml νερό. Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο και τηγανίζουμε τα λαχανικά μας έως ότου ροδίσουν.

Για τη σάλτσα dip ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για να παραμείνει δροσερή. Σερβίρουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα.  

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified