Crispy Sesame Baked Tofu & Shitake Mushrooms

Εκτέλεση

ΥΛΙΚΑ

  • 400gr tοfu
  • 200gr μανιτάρια shitake
  • 4 κ.σ. φιστικέλαιο
  • 4 κ.γλ. sesame oil
  • 5  κ.γλ. soy sauce
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ 
  • 1 κ.σ. panko bread crumbs
  • 1 κ.σ. sesame seeds
  • ½ κ. γλ. fish sauce
  • ½ σχοινόπρασο
  •  
  •  
  •  

EΚΤΕΛΕΣΗ

Μια ώρα πριν το μαγείρεμα, πιέζουμε το tofu για να απομακρύνουμε την υγρασία. Στρώνουμε σε ένα ξύλο κοπής αρκετό απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τοποθετούμε από πάνω το tofu, άλλη μια στρώση από χαρτί και κάποιο βαρύ αντικείμενο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Όταν το tofu είναι έτοιμο, το κόβουμε σε μικρούς κύβους τους οποίους τοποθετούμε σε ένα μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε σε κάθε ένα μπολ από 2 κ.γλ. φιστικέλαιο, 2 κ.γλ. Soy Sauce και λίγο αλάτι.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το panko και το σησάμι στο μπολ με το tofu και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε σε δύο λαδόκολλες τα κομμάτια tofu και τα μανιτάρια αντίστοιχα. Τα ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα με σαράντα λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου προκειμένου να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Όταν είναι έτοιμα, τα ανακατεύουμε μαζί και περιχύνουμε με τη Fish Sauce και προαιρετικά με 1 κ.γλ. Soy Sauce.

Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και επιπλέον σησάμι.  

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified