Kung Pao Chicken

Εκτέλεση

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. Peanut Oil
  • 8 τμχ. αποξηραμένες πιπεριές chilli
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. πάστα σκόρδου
  • 1 κ.γλ. πάστα ginger
  • 100gr φιστίκια ανάλατα
  •  
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 κ.σ. Soy Sauce
  • 2 κ.γλ. Shao Hsing
  • 1 ½ κ.γλ. Tapioca Starch
  • 500gr κοτόπουλο φιλέτο στήθος, κομμένο σε κύβους
  •  
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 κ.σ. Chinese Black Vinegar
  • 1 κ.γλ. Soy Sauce
  • 1 κ.σ. Hoi Sin Sauce
  • 1 κ.γλ. Sesame Oil
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. Tapioca Starch
  • ½ χοντροαλεσμένο πιπέρι Sechuan
  • 1 κ.γλ. Shao Hsing

EΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρουμε για μισή ώρα σε ένα μπολ το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της μαρινάδας, αφού πρώτα έχουμε ανακατέψει καλά το μείγμα μας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το Peanut Oil και προσθέτουμε τις πιπεριές chili. Ανακατεύουμε καλά για 30 δευτερόλεπτα, κρατώντας τον εξαερισμό της κουζίνας στη μεγάλη σκάλα, όσο τσιγαρίζουμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ginger, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για μισό λεπτό. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τέλος τα φιστίκια και ανακατεύουμε για 2 επιπλέον λεπτά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε προαιρετικά με φρέσκο κρεμμύδι.  

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified