Shrimp With Sweet Chilli Sauce

Εκτέλεση

  • 500g γαρίδες καθαρισμένες    
  • 15g μείγμα τεμπούρας (Tempura Flour 150gr Tippy) 
  • 200ml κρύο νερό    
  • 300g σάλτσα γλυκό τσίλι (Chili Sauce sweet 555gr Cardinal)   
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια     
  • 1 κόκκινη πιπερά κομμένη σε μικρά κυβάκια      
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια          
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια            
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια     
  • 4 φέτες ανανά κομμένες σε μικρά κομμάτια (Pineapple in Syrup 565gr Cock)   
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο  
  • Μπόλικο σπορέλαιο για τηγάνισμα                                                       

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κόβουμε τα λαχανικά. Λιώνουμε την τεμπούρα στο κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο.  Βουτάμε τις γαρίδες στο μείγμα τεμπούρα κρατώντας την ουρά έξω από το μείγμα. Τηγανίζουμε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες γαρίδες με τον ίδιο τρόπο.

Στο γουόκ ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Μετά ρίχνουμε το καρότο, έπειτα τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε. Ύστερα βάζουμε τον ανανά και τη σάλτσα γλυκό τσίλι και ανακατεύουμε. Μπορούμε να σερβίρουμε τις γαρίδες μαζί με τα λαχανικά απο πάνω ή να βάλουμε στο γουόκ και τις γαρίδες μαζί με τα λαχανικά και να τα ανακατέψουμε όλα μαζί.

Σερβίρουμε με ρύζι  ατμού.

 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified