Thai Chicken Saute

Εκτέλεση

ΥΛΙΚΑ

 

(4 μερίδες)

  • 120gr Basmati Rice (το οποίο θα βράσετε)
  • 700gr κοτόπουλο φιλέτο στήθος κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 ½ κ.σ. Fish Sauce
  • 2 κ.σ. Wok Oil
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λωρίδες
  • 2 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1 κ.γλ. Minced Ginger
  • 200gr Aroy-d Coconut Milk (for Cooking)
  • 2 κ.σ. σούπας Cardinal Sriracha Sauce
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό lime
  • 2 κ.σ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο  
  • 1 lime κομμένο σε 4 κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τις φέτες κοτόπουλο σε ένα πιάτο και ραντίζουμε με Fish Sauce. Ρίχνουμε από πάνω το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με 1 κ.σ. λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο το βγάζουμε για λίγο στην άκρη. Προσθέτουμε άλλη μια κ.σ. λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο, το ginger και τα κρεμμύδια, σοτάροντας για δύο λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τη Sriracha Sauce, το χυμό από lime, τη ζάχαρη και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, χωρίς να ξεχάσουμε να ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το ρύζι ατμού σε 4 μπολ και σερβίρουμε από πάνω το κοτόπουλο, γαρνίροντας με κόλιανδρο και ¼ lime.  

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified