Shrimp Gyoza

Εκτέλεση

ΥΛΙΚΑ

  • 350gr γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 1 ½ κ.σ. Soy Sauce
  • 1 ½ κ.σ. Sake
  • 1 κ.σ. Sesame Oil
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 30 Gyoza Wrappers
  •  
  • Dipping Sauce:
  •  
  • 3 κ.σ. Soy Sauce
  • 3 κ.σ. Rice Vinegar
  • 1 κ.γλ. Chili Oil ή Sesame Oil

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ψιλοκόβουμε το 1/3 της ποσότητας των γαρίδων και το υπόλοιπο το τοποθετούμε σε ένα multi και το πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε έπειτα και το σχοινόπρασο. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις γαρίδες, το σχοινόπρασο, το Sesame Oil, το Sake, τη Soy Sauce και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε στη συνέχεια πολύ καλά. Βρέχουμε μια πετσέτα, τη στύβουμε και την απλώνουμε πάνω από μια πιατέλα. Παίρνουμε τα φύλλα Gyoza και τα τοποθετούμε ένα – ένα στην πετσέτα έτσι ώστε να υγρανθεί η μια πλευρά τους. Παίρνουμε ένα φύλλο και τοποθετούμε στο κέντρο του 2 κουταλάκια του γλυκού γέμιση από την πλευρά που ακουμπούσε στην υγρή πετσέτα. Κλείνουμε το φύλλο φροντίζοντας να κολλήσει καλά και διπλώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μικρές πιέτες. Τοποθετούμε τα gyoza σε bamboo καλαθάκια, πάνω σε μια λαδόκολλα και ατμίζουμε για 6 με 8 λεπτά. Προετοιμάζουμε την Dipping Sauce ανακατεύοντας τα 3 υλικά και συνοδεύουμε τα dumplings. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified