Mixed Fruit Tempura With Coconut Caramel Sauce

Εκτέλεση

  • 1 κονσέρβα τζάκφρουτ (Jackfruit Yellow 565gr Cardinal)  
  • 1 κονσέρβα μπανάνες (Banana in Syrup 565gr Aroy-d)             
  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες κομμένες στα δύο (Pineapple in Syrup 565gr Cock)  
  • 200g αλεύρι ταπιόκας (Tapioca Starch 400gr Cock) 
  • 150g μείγμα τεμπούρας (Tempura Flour 150gr Tippy)    
  • 250ml κρύο νερό     
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα  
  • 400ml γάλα καρύδας για γλυκά (Coconut Milk des.form 400ml Cock)   
  • 300g ζάχαρη φοίνικα, λιωμένη σε ζεστό νερό (Palm Sugar 200gr Cock)
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια σε σιρόπι     
  • Λίγη άχνη ζάχαρη                                                      

Αναμειγνύουμε  το μείγμα τεμπούρας με το κρύο νερό. Βουτάμε τα φρούτα ένα ένα στην ταπιόκα και μετά στο μείγμα της τεμπούρας. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τηγανίζουμε τα φρούτα μέχρι να ροδίσουν.

Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη του φοίνικα με το ζεστό νερό μέχρι να λιώσει και να πήξει. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε έως ότου πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε πιατέλα τα φρούτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Περιχύνουμε μετά με τη σάλτσα μας.  

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified