Wonton Wrapper Dessert

Προϊόντα μας

  • Wonton Pastry 110mm
  • Εκτέλεση

    • ΥΛΙΚΑ
    • (Για 4 άτομα)
    • 16 φύλλα Wonton Pastry
    • 1 ½ κ.σ. ανάλατο βούτυρο (το λιώνουμε στα μικροκύματα για να αλείψουμε τα φύλλα)
    • Ζάχαρη άχνη 
    •  
    • Για τη γέμιση:
    • 1 συσκευασία παγωτό parfait κρέμα
    • 2 κόκκινα μήλα
    • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
    • 60gr ζάχαρη καστανή
    • ½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
    • ½ κ.γλ. υγρή βανίλια
    • ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Αποψύχουμε δεκαέξι φύλλα Wonton και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί, πάνω σε μια λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, βουτυρώνουμε τα φύλλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε τα φύλλα Wonton σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα, για τέσσερα με πέντε λεπτά. Βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 

    Για τη γέμιση: Τεμαχίζουμε τα μήλα μας σε μικρά κυβάκια. Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και κατόπιν ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα μας. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε ένα φύλλο Wonton και από πάνω 3 κ.σ. παγωτό parfait και 1 κ.σ. από το μείγμα με το μήλο που προετοιμάσαμε. Κάνουμε το ίδιο για δύο ακόμη φορές, δημιουργώντας έτσι 3 στρώματα με γέμιση από παγωτό και μήλο και ολοκληρώνουμε τοποθετώντας ένα σκέτο φύλλο Wonton. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Μπορούμε αντί για παγωτό parfait να προσθέσουμε κρέμα patisserie ή σαντιγί. 

    Recipe Search
    See All Recipes
    Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified