Βιρμανέζικο Curry Mε Κοτόπουλο

Εκτέλεση

  • Φιλέτο στήθος κοτόπουλο 300g
  • 800ml γάλα καρύδας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο Curry Paste
  • 2 κουταλιές της σούπας Fish Sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας Soy Sauce
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού άσπρη ζάχαρη
  • 500g βούτυρο γάλακτος
  • κρεμμύδια ξερά
  • 2 κουταλιές του γλυκού turmeric
  • 1 κουταλιά του γλυκού oyster sauce
  • 500g ντοματίνια

Κόβουμε το κοτόπουλο και τα ξερά κρεμμύδια σε λωρίδες ενώ τα  ντοματίνια στη μέση. Λιώνουμε το βούτυρο γάλακτος σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια όπου τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά έως ότου καραμελώσουν.

Έπειτα τα σουρώνουμε και χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο που στράγγιξε, σε Wok που έχει κάψει, για να σωτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το Curry, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα καρύδας. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και στο τέλος ρίχνουμε τα ντοματίνια. Σερβίρουμε και τοποθετούμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω.

Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι ατμού Jasmine.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified