Gyudon

Εκτέλεση

Υλικά:

(για 2 άτομα)

  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λωρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
  • 350gr μοσχάρι κομμένο σε λεπτές μικρές φέτες.
  • 1 κ.σ. Wok Oil
  • 2 κ.σ. Brown Sugar
  • 2 κ.σ. Sake
  • 2 κ.σ. Mirin
  • 2 κ.σ. Soy Sauce
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 300gr ρύζι για sushi (βρασμένο)
  • Pickled Pink Ginger (για γαρνίρισμα)
  • Chili Pepper Assorted S & B - Nanami Togarashi (για γαρνίρισμα) 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το Wok Oil σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε έπειτα το κρεμμύδι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε το κρέας και τη ζάχαρη και συνεχίστε να σοτάρετε. Προσθέστε Sake, Mirin και Soy Sauce και ανακατέψτε. Αφήστε τα υλικά σας να σιγοβράσουν για δύο με τρία λεπτά. Ρίξτε πάνω στο κρέας τα αυγά που χτυπήσατε και σκεπάστε με το καπάκι ώστε να ψηθούν με τον ατμό, για 2’. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατέψτε. Μοιράστε το βρασμένο ρύζι σε 2 μπολ και σερβίρετε από πάνω του το μοσχάρι. Χρησιμοποιήστε για γαρνιτούρα το Namami Togarashi και το Pickled Ginger που έχετε πρώτα ψιλοκόψει.  

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified