Miso Katsu Chicken

Εκτέλεση

Υλικά:

  • (για 6 άτομα)
  • Για το Katsu Chicken:
  • 6 μπούτια κοτόπουλο φιλεταρισμένα, ελαφρώς χτυπημένα
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 ½ κούπα Cardinal Panko
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  
  • Miso Katsu Sauce:
  • 1/3 κούπας Aka Miso
  • 1/4 κούπας Mirin
  • 2 κ.σ. Soy Sauce
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε σε 3 διαφορετικά πιάτα τα αυγά, το αλεύρι και το Cardinal Panko. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο. Πανάρουμε έπειτα κάθε φιλέτο πρώτα στο αυγό, μετά στο αλεύρι και τέλος στο Cardinal Panko. Πιέζουμε ελαφρώς με τις παλάμες μας για να κολλήσει καλά η φρυγανιά πάνω του. Τοποθετούμε το παναρισμένο κοτόπουλο στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε τα υλικά μας να πάρουν απλά θερμοκρασία και όχι να βράσουν. Αφήνουμε έπειτα τη Miso Sauce μέσα στην κατσαρόλα, μέχρι να έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήσουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι αυτά να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να τηγανιστούν. Τα τοποθετούμε έπειτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε κάθε φιλέτο σε λεπτά κομμάτια, όπως και στη φωτογραφία της συνταγής. Σερβίρουμε σε έξι πιάτα και συνοδεύουμε με sushi rice που έχουμε ατμίσει. Ρίχνουμε πάνω από κάθε φιλέτο Miso Sauce και φρέσκο κρεμμυδάκι. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified