Garlic Tofu

Εκτέλεση

Υλικά:

  • 1 πακέτο Tofu
  • ¼ της κούπας Hoisin Sauce
  • 2 κ.σ. Soy Sauce
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. Minced Ginger Thai Heritage
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic Thai Heritage
  • 1 κ.σ. πιπεριά chilli ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. Sesame Oil
  • Φρέσκο κρεμμύδι για το γαρνίρισμα
  • White Sesame Seeds για το γαρνίρισμα
  • Ρύζι Basmati βρασμένο (2 μερίδες)
  • Λίγο μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια (ελαφρώς βρασμένο)

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ακουμπάμε από πάνω του το Tofu. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση από χαρτί και κάποιο βαρύ αντικείμενο, κάνοντας έτσι το Tofu να αποβάλει τα νερά του. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη Soy Sauce, τη Hoisin Sauce, το ginger, το σκόρδο, τη ζάχαρη και την πιπεριά chili. Κόβουμε το Tofu σε μικρούς κύβους και τους ρίχνουμε στο μπολ να μαριναριστούν με τις sauces για είκοσι λεπτά. Χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να ζεστάνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε έπειτα το Tofu και το αφήνουμε να ψηθεί, γυρίζοντας τα κομμάτια στα μισά. Προσθέτουμε το Sesame Oil και βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά. Μοιράζουμε το ρύζι σε 2 πιάτα, προσθέτουμε Tofu, μπρόκολο που επίσης έχουμε αρωματίσει με Sesame Oil, λευκό σουσάμι και φρέσκο κρεμμύδι. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified