Philippines - Pancit Bihon Guisado

Εκτέλεση

  • 454g νούντλς μπιχόν (Bihon 454gr Hobe), μουλιασμένα για 10-15 λεπτά και στραγγισμένα   
  • 300g στήθος κοτόπουλο            
  • 300g γαρίδες κομμένες στη μέση        
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (Soy Sauce 350ml Marca Pina)      
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (Fish Sauce 200ml Cock)   
  • 75g mama sita bihon powder, διαλυμμένο σε λίγο νεράκι (Pancit Bihon 40gr Mama Sita)  
  • 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο     
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε λωρίδες    
  • 3 καρότα κομμένα σε λωρίδες        
  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι      
  • 1/4 ψιλοκομμένο λάχανο      
  • 6 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο στα 4    
  • 2 λεμόνια κομμένα στα 4        
  • 4 κουταλιές της σούπας wok oil (Wok Oil 250ml Exotic Food)      
  • 300ml ζωμό κοτόπουλου                                

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και πιπέρι έως ότου μαλακώσει. Μόλις το κοτόπουλο μαλακώσει το ξεψαχνίζουμε. Κρατάμε το ζωμό σε μπόλ.

Ζεσταίνουμε το wok oil σε γουόκ και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα καρότα, τα κολοκύθια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σπρώχνουμε στην άκρη του γουόκ τα λαχανικά και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα τα  ανακατεύουμε όλα μαζί.

Προσθέτουμε το λάχανο, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα σόγιας, το μισό ζωμό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπιχόν, τα νούντλς και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν το φαγητό πιεί τα υγρά του ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό.

Τέλος ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με 1 κομμάτι λεμονιού σε κάθε μερίδα.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified