Nasu Dengaku

Εκτέλεση

Υλικά: 

  • (για 2 άτομα)
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κ.σ. Peanut Oil
  • 60gr Shiro Miso
  • 60gr Aka Miso
  • 2 κ.σ. Palm Sugar
  • 1 κ.σ. Sake
  • Σουσάμι
  •  
  •  
  •  
Εκτέλεση: 

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε καθετά και οριζόντια εσωτερικά, δημιουργώντας έτσι μικρά τετράγωνα. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν πάρει θερμοκρασία, ρίχνουμε και τις μελιτζάνες με τη φλούδα να εφάπτεται στην επιφάνεια του σκεύους. Τις αφήνουμε μέχρι να ψηθεί η φλούδα τους. Κατόπιν τις γυρίζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3', καλύπτοντας με καπάκι. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα 2 Miso, το Mirin, τη ζάχαρη και το Sake. Σε ένα ταψί που πρώτα έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, προσθέτουμε τις μελιτζάνες με την επίπεδη πλευρά να κοιτά προς τα πάνω και με ένα πινέλο αλείφουμε με τη σάλτσα. Ψήνουμε σε φούρνο για 5' στους 150 βαθμούς. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σουσάμι και συνοδεύουμε προαιρετικά με ρύζι ατμού. 
Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified